Drie aangewezen hengsten!

1 februari 2018

Onze hengsten hebben een 100% score behaald op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. Op de eerste dag verdienden Platino-Larus en Klacid of Cicero aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek, en vandaag kon de zelfgefokte Kardinaal HX zich daar bij voegen. Als kers op de taart werd deze Don Diablo HX-zoon uitgenodigd voor de kampioenskeuring, waarin hij als vierde opgesteld werd.

De op de Limburgse Veulenveiling aangeschafte Klacid of Cicero (Cicero Z x Indoctro) komt uit dezelfde familie als internationale springpaarden als My Girl (Ian Millar) en Cupido V (Maikel van der Vleuten. Dit fokproduct van J. Vrenken werd geroemd om zijn hengstenmodel en zijn springkwaliteit waarmee hij in zowel de eerste als tweede ronde had weten te overtuigen. Ook de Darco-zoon Platino-Larus (mv.Lupicor), die na de eerste bezichtiging is aangeschaft, maakte een goede indruk in Den Bosch en verdiende daarmee de uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek. Hij is gefokt door J. Hoppenbrouwers en komt uit de bekende sportstam van Hans de Roover.

114-Kardinaal-Don-Diablo-x-Karandasj-HX-1

Zelfgefokt talent
Uit de eigen fokkerij komt blikvanger Kardinaal HX. Deze zoon van Don Diablo HX komt uit Michel’s voormalige Grand Prix paard Wimette (v.Karandasj) en blinkt uit met zijn macht en sprongafloop. Dat in combinatie met zijn interessante afkomst en langgelijnde sportmodel bezorgde hem een uitnodiging voor de kampioenskeuring. Hierin werd hij als vierde opgesteld en daarmee heeft ook hij vertrouwen gewekt voor het verrichtingsonderzoek.

Foto Paardenkrant/Horses.nl