Cape Coral RBF Z en A Moonlight Speciale Z succesvol bij KWPN

29 december 2023

De sterk in opkomst zijnde vererver Cape Coral RBF Z is vandaag via de nakeuring geselecteerd voor de volgende ronde binnen het KWPN hengstenkeuringstraject. Op basis van zijn eigen prestaties en imponerende nafok kan hij op de KWPN Stallion Show worden aangewezen voor een vijfdaags onderzoek. Ook de in 2017 geboren A Moonlight Speciale Z is een ronde verder.

Onder Pieter Keunen heeft de Cornet Obolensky-zoon Cape Coral RBF Z zich in de internationale sport tot op 1.50m-niveau bewezen en hij lijkt het verschil te maken als vererver. Met zijn eerste jaargangen drukte Cape Coral RBF Z gelijk zijn stempel op de merriekeuringen, aanlegtesten en jongepaardencompetities. Zijn oudste nakomelingen worden in 2024 acht jaar en hebben een veelbelovende start gemaakt in de internationale rubrieken, zoals La Luna Especiale, La Belle Coral HX, Laguna HX, Largita, Lucifer JDV en Limited Edition HX. Met No Mercy en premiehengst Opus One JDV leverde Cape Coral RBF Z uit zijn eerste jaargangen gelijk twee KWPN-goedgekeurde hengsten.

Aanwinst van Aganix
De bijna zevenjarige A Moonlight Speciale Z is een nieuwe aanwinst voor de hengstenhouderij van Stal Hendrix. Deze imponerend springende Aganix du Seigneur-zoon is genetisch heel interessant als kleinzoon van de Grand Prix- en Wereldbekerwinnaar Especiale (v.Voltaire). Moeder Double-Special zorgt voor de inbreng van de waardevolle genen van Chacco-Blue en vertegenwoordigt de directe familie van 1.50m-springpaarden als Especiale Too, High Fly Special, Be Special en Also Especial. In de hengstencompetitie is hij voortvarend van start gegaan in Kronenberg. In het kader van de tweede bezichtiging zal hij zich op 2 januari laten zien in de hengstencompetitie in Groningen, waarna hij tijdens de KWPN Stallion Show kan worden uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek. Komend seizoen zal hij voor het eerst beschikbaar worden gesteld aan de fokkerij. Stal Hendrix heeft A Moonlight Speciale Z samen met zijn fokker Jack Verstappen.