Cape Coral RBF Z-dochter veilingtopper in Zweden

30 oktober 2020

Het driejarige springtalent Madame Pompadour HX heeft voor goede reclame gezorgd in de Swedish Select Horse Sales. De door Stal Hendrix gefokte merrie stamt af van Cape Coral RBF Z en kwam als veilingtopper naar voren. Een ander talent in mede-eigendom van Stal Hendrix werd uitgeroepen tot vijfjarige eventingkampioen in Amerika.

Na 41 biedingen in de Swedish Select Horse Sales stopte de teller voor Madame Pompadour HX (Cape Coral RBF Z x Cardento) op 385.000 Zweedse Kronen, wat neerkomt op bijna 38.000 Euro. Deze door Stal Hendrix gefokte en geëxporteerde merrie was in eigendom van Stall Spetz en gaat een mooie sportieve toekomst tegemoet in de Verenigde Staten.

Eventingtalent
Op Amerikaanse bodem zorgde de tot Redfield King omgedoopte King Especiale (Connect x Vittorio) voor mooi succes. Hij heeft het USEA Young Event Horse kampioenschap gewonnen. Dit vijfjarige talent werd gefokt door Jack Verstappen en kwam in de Limburgse Veulenveiling in handen van Stal Hendrix. Vorig jaar is Emil Spadone van de Redfield Farm samen met amazone Caroline Martin mede-eigenaar geworden, samen met Stal Hendrix vormen zij het ‘HX Redfield King Especiale Syndicaat’. Caroline is lyrisch over het spring- en eventingtalent van Redfield King. “Vorig jaar kwam ik bij Stal Hendrix en vertelde Paul me dat hij het perfecte paard voor me had. Daar heeft hij volledig gelijk in gekregen! Omdat hij erg groot is, was King pas net zadelmak maar hij voelde gelijk geweldig goed aan”, vertelde Caroline Martin. “Ik hoop dat ik hem volgend jaar mee kan nemen het WK voor zesjarigen in Le Lion d’Angers. Hij is zo dapper en springt zó goed! Zijn galop is ongelooflijk en dressuurmatig is hij ook al heel goed te rijden. Daarom hebben we hele hoge verwachtingen van hem.”