Bustique-zoon GCL Horse of the Year

17 november 2023

Al jarenlang heeft Bustique een fantastisch presterende nakomeling in de uit zijn eerste jaargang komende Beauville Z. Onder Maikel van der Vleuten behaalde het fokproduct van Pascal Habets al menig succes, waaronder brons op de Olympische Spelen en Wereldruiterspelen. Deze week kwam daar de titel GCL Horse of the Year bij in Praag.

In 2010 werd Beauville Z gefokt bij Pascal en Monique Habets en zes jaar later kwam hij via de veiling van Holger Hetzel in handen van Gabriela Roger Ibars. Op aanraden van Eric van der Vleuten neemt zoon Maikel begin 2018 de teugels over van de Bustique-zoon, en na een goede start wordt hij aangekocht door Maikel’s sponsor Marta Ortega Pérez. Anderhalf jaar later breken ze al door op vijfsterrenniveau.

Zeer constant
Tot de grootste sportieve successen naast de medailles in Tokyo en Herning, behoren onder meer overwinningen in diverse Nations Cup-wedstrijden, Grand Prixs van Cannes, Monte Carlo, Ommen en de Wereldbekerwedstrijd van La Coruna. Beauville Z heeft een uitzonderlijk GCL-seizoen achter de rug, met onder meer twee overwinningen voor het team Madrid in Motion, vijf podiumplaatsen en een foutenpercentage van 69,2%, met een gemiddelde van slechts 1,2 strafpunten per ronde. In Praag werd Beauville Z beloond voor zijn zeer constante prestaties met de titel GCL Horse of the Year.