Bustique timmert aan de weg als vererver

1 januari 2020

De opmars van de begin 2019 terug naar Stal Hendrix gekeerde hengst Bustique is opvallend. Zijn negenjarige zoon Beauville Z won met Maikel van der Vleuten zowel dit jaar twee Grote Prijzen en de Wereldbekerkwalificatie van La Coruna, en ook nakomelingen als Berdien Z, Falco V, Feeling Luckey en Gaga E d’Augustijn maken reclame. Op de Promising Sires-ranking van HorseTelex prijkt Bustique als jongste hengst dan ook in de top-tien.

Na een verblijf van drie jaar in de Verenigde Staten, heeft Stal Hendrix Bustique begin 2019 terug gehaald voor de fokkerij. Zijn nakomelingen vallen op in de internationale sport en zijn verervingskracht is opvallend.

Internationaal presterend
Net als vele anderen maakte zoon Beauville Z geweldige reclame voor zijn vader dit jaar. Onder Maikel van der Vleuten won hij zowel de GCT-GP van CSI5* Monte Carlo, als de Wereldbekerwedstrijd van CSI5*-W La Coruna én de Grand Prix van CSI3* Ommen. Hij komt uit de eerste jaargang van Bustique, waaruit ook nakomelingen als F (Eduardo Alvarez Aznar), Feeling Luckey (Karim Elzoghby), Falco V (Taylor Land), Fabalia (Nico Lupino) en Florida Balia NL (Beau Schuttelaar) prestaties leveren op minimaal internationaal 1.50m-niveau. Uit de 2011-jaargang presteren nakomelingen als Berdien Z (Molly Ashe), Gaga E d’Augustijn (Rodrigo Almeida), International Popcorn (Denis Lynch) en Bonita van het Keizershof Z (Ali Ramsay) al opvallend.

Geen grote aantallen
Op de HorseTelex-ranking voor Promising Sires, hengsten met nakomelingen van maximaal elf jaar oud, is Bustique in 2019 knap als negende geëindigd. Hij dankt die plaats aan 44 internationaal presterende nakomelingen, waar de nummer één Diarado de leiding heeft genomen dankzij 333 nakomelingen.