Apart en Confu treden naar voren als GP-winnaars

14 december 2020

Het was een verdienstelijk weekend voor twee paarden die uit de stallen van Stal Hendrix afkomstig zijn. Onder Laura Kraut boekte Confu (v.Contact Me) een voortreffelijke zege in de 4*-Grand Prix van Wellington, en in eigen land zorgde Pieter Devos voor een thuisoverwinning met de door Stal Hendrix gefokte Larino-zoon Apart.

45 deelnemers gingen de strijd aan in de Spy Coast Farm Holiday II Grand Prix op het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington. “Confu is altijd een geweldige partner voor me, ik rijd hem nu vijf of zes jaar inmiddels. Hij doet enorm zijn best en ik kan echt op hem rekenen. Als er iets moet gebeuren, dan staat Confu er altijd!”, reageerde Laura Kraut. “Ik heb veel waardering voor hem en als alles zo verloopt als in deze Grand Prix is dat al helemaal geweldig. Dit is waar we het voor doen! Confu heeft een relaxed jaar gehad, ik heb hem in Engeland veel buiten gereden. Dat houdt hem lekker fris en dat merkte ik vandaag in de Grand Prix, waarin hij echt fantastisch sprong.”

In het Sentower Park in Opglabbeek moesten Pieter Devos en de door Stal Hendrix gefokte Apart (Larino x Burggraaf), die in 2017 uitgeroepen werd tot DSHS Paard van het Jaar, het in de barrage opnemen tegen niet minder dan 21 combinaties. In totaal bleven er twaalf dubbel foutloos en door Devos royaal onder de tijd door, om zo de hoofdprijs in ontvangst te kunnen nemen in de Ashford Farm Grand Prix van het CSI2*. Op naar 2021!