A Moonlight Speciale goedgekeurd bij het KWPN

14 mei 2024

Na afloop van het 21 dagen durende verrichtingsonderzoek was er vanmorgen groen licht voor de interessante Aganix du Seigneur-zoon A Moonlight Speciale van Stal Hendrix en fokker Jack Verstappen. De hengstenkeuringscommissie sprak lovende woorden over deze getalenteerde kleinzoon van de Grand Prix-merrie Especiale, die vanaf heden beschikbaar is voor de fokkerij.

De zevenjarige voshengst werd als jong paard opgeleid in Polen en keerde daarna terug naar Stal Hendrix, waar Pieter Keunen de teugels overnam. Over zijn natuurlijke aanleg heeft A Moonlight Speciale geen enkele twijfel laten bestaan en dat zorgde ook voor spraakmakende rondes in jongepaarden- en hengstencompetitiewedstrijden. Via de hengstencompetitie is hij aangewezen voor het verkorte verrichtingsonderzoek, waarvan vandaag de eindpresentatie was. De goed ontwikkelde hengst maakte indruk met zijn werklust, goede houding en balans, en atletische vermogen. De hengstenkeuringscommissie roemde hem daarnaast om zijn gemak in combinatiesprongen en het goede gevoel dat hij zijn ruiter geeft.

Prestatiestam
Genetisch gezien zit hij uitstekend in elkaar. A Moonlight Speciale combineert de kracht van zijn sterk verervende vader Aganix du Seigneur met de kwaliteit waar zijn moederlijn om bekend staat. Van moederszijde is deze hengst namelijk een kleinzoon van de bekende Grand Prix-merrie Especiale, waarmee Eric van der Vleuten Grote Prijzen en Wereldbekerkwalificaties won. Via verschillende sterk fokkende dochters is Especiale grootmoeder van internationale 1.50/1.55m-springpaarden als Especiale Too (v.Ustinov), High Fly Special (v.Chacco-Blue), Be Special (v.Chacco-Blue) en Also Especial (v.Argentinus). Ook de KWPN-goedgekeurde hengst El Primero (v.Numero Uno), die in Amerika zeer succesvol is in de Hunter Derbys, gaat rechtstreeks terug op Especiale. Van moederszijde krijgt A Moonlight Speciale bovendien de zeer bewezen genen van topvererver Chacco-Blue mee.