Stamboek Zangersheide
Kleur Vos
Geboortedatum 2017
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 1000,-

A MOONLIGHT SPECIALE - Informatie

A Moonlight Speciale, toptalent met prestatiegenen

Genetisch gezien zit de zevenjarige A Moonlight Speciale uitstekend in elkaar en hij bewijst met zijn prestaties onder Pieter Keunen dat een dergelijke pedigree zich zelden verloochent. In de hengstencompetitie trok deze atletische zoon van Aganix du Seigneur al de aandacht van fokkers en topruiters. Dit voorjaar overtuigde hij wederom in het verrichtingsonderzoek van het KWPN, waarna goedkeuring volgde.

Als sportpaard lijkt A Moonlight Speciale alles in huis te hebben om het verschil te gaan maken. Hij springt met veel inzet, atletisch vermogen en een grote mate van voorzichtigheid. Paul Hendrix: “Hij combineert de kracht van zijn sterk verervende vader Aganix du Seigneur met de kwaliteit waar zijn moederlijn om bekend staat.” Van moederszijde is deze hengst namelijk een kleinzoon van de bekende Grand Prix-merrie Especiale, waarmee Eric van der Vleuten Grote Prijzen en Wereldbekerkwalificaties won. Via verschillende sterk fokkende dochters is Especiale grootmoeder van internationale 1.50/1.55m-springpaarden als Especiale Too (v.Ustinov), High Fly Special (v.Chacco-Blue), Be Special (v.Chacco-Blue) en Also Especial (v.Argentinus). Ook de KWPN-goedgekeurde hengst El Primero (v.Numero Uno), die in Amerika zeer succesvol is in de Hunter Derbys, gaat rechtstreeks terug op Especiale. Van moederszijde krijgt A Moonlight Speciale bovendien de zeer bewezen genen van topvererver Chacco-Blue mee.

Vader Aganix du Seigneur bewijst zijn waarde in de fokkerij met nakomelingen als Agana van het Gerendal Z, Alanix Hero Z, Attoucha, Agadance van ’t Gelutt en Lambada Shake AG. Met deze A Moonlight Speciale presenteert hij een beloftevolle zoon, die bij het AES en KWPN goedgekeurd is en komend seizoen zijn eerste merries zal bedienen.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

AGANIX DU SEIGNEUR
OGANO SITTE
DARCO
IALTA SITTE
CADIX DU SEIGNEUR
CHELLANO Z
ATALANTA SITTE Z
DOUBLE SPECIALE
CHACCO-BLUE
CHAMBERTIN
CONTARA
VINK ESPECIALE
VOLTAIRE
BIOSCA

Results

Offspring