35 veulens aanstaande maandag in Online Limburgse Veulenveiling

27 september 2019

De Limburgse Veulenveiling brengt ieder jaar zo’n honderd fokkers en kopers samen tijdens haar reguliere veulenveiling in Equestrian Centre De Peelbergen. Op maandag 30 september worden nog eens 35 veulens aangeboden via een vier uur durende online veiling. Ook deze veulens voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van zowel de selectiecommissies als veterinair.

Hiermee komt de Limburgse Veulenveiling met een nieuw initiatief om de fokkers van goede, genetisch interessante veulens te helpen met de afzet. Online veilingen raken steeds meer ingeburgerd en op deze wijze kan er op een laagdrempelige en transparante wijze van overal ter wereld worden geboden op de veelbelovende veulens.

Collectie
Zeven dressuur- en 28 springveulens maken deel uit van de eerste collectie van de Online Limburgse Veulenveiling. In de dressuurrichting is onder meer het waardevolle bloed van Totilas ruimschoots voorhanden, met één rechtstreekse zoon en twee nakomelingen van Totilas-zonen. Van de zeer succesvolle Imposantos komen twee veulens onder de virtuele hamer. In de springrichting worden veulens geveild van bewezen hengsten als Untouchable, Cicero Z, Diamant de Semilly, Emerald van ’t Ruytershof en Tangelo van de Zuuthoeve. Daarnaast worden sterk in opkomst zijnde verervers als Gaspahr, Amadeo van ’t Vossenhof, Romanov en de nummer vier van het WK voor zevenjarigen, Hotspot, vertegenwoordigd. Net als bij de reguliere veulenveiling is er uiteraard ook duidelijk geselecteerd op prestatiegenen van moederszijde en meerdere springveulens zijn nauwverwant aan Grand Prix-paarden.

Aanmelden
Op de website www.limburgseveulenveiling.nl kunnen alle veulens en voorwaarden bekeken worden. Naast de foto’s, video’s en moederlijngegevens zijn hier ook eventuele veterinaire bevindingen vermeld. Bovendien worden de veulens maximaal drie dagen voorafgaand aan de afleverdag nogmaals gecontroleerd door de dierenarts, zodat de kopers er zeker van kunnen zijn dat ze gezonde en beloftevolle veulens aanschaffen via deze online veiling. Op de website kunnen potentiële kopers zich vanaf heden registeren door een account aan te maken, waarna er op maandag 30 september vanaf 15.00 uur kan worden geboden op de veulens. De eerste kavels sluiten om 19.00 uur.