Veel kwaliteit in eerste wedstrijd Stal Hendrix-competitie

20 mei 2022

Na twee jaar afwezigheid, pronkt de Stal Hendrix-competitie dit jaar weer op de hippische kalender en dat resulteerde in goede deelname tijdens de eerste selectiewedstrijd in Koningsbosch. Ruim 200 jonge springtalenten verschenen aan de start en de vierjarigen werden beoordeeld door juryleden Peter Bulthuis en Patrick Vandereyt. Nakomelingen van Cape Coral RBF Z, Falaise de Muze en Glenfiddich VDL konden als winnaars naar voren treden.

De Stal Hendrix-competitie is al jarenlang een begrip en blijkt een kweekvijver voor springtalent. De volgende selectiewedstrijden staan gepland op vrijdag 3 juni in Sevenum, donderdag 9 juni in Meerlo en woensdag 22 juni in Reuver. De finale zal plaatsvinden tijdens Jumping Peel & Maas.

Veel toekomst
In Koningsbosch bleek bij de vierjarigen Nantucket (v.Cape Coral RBF Z, fokker J. Westenbrink) onder Micky van de Oetelaar de favoriet van de juryleden Peter Bulthuis en Patrick Vandereyt. Zij gaven hem een 8,4 voor het springen en een 8 voor het gaan tussen de hindernissen. “Een heel fijn paard die zich voor een vierjarige ook al heel goed laat rijden. Hij springt met veel bascule en heeft er veel in, zeker een paard voor de toekomst dus”, licht Peter Bulthuis toe. Tweede werd Levista W Z (v.Levisto Z, fokker H. Witt) onder Robby Krowoza, die een 8,3 en 8,0 behaalde. “Ook dit paard is heel compleet: ze laat zich goed rijden, is al heel volwassen en springt met goede manieren. Het was opvallend dat van de tien ruiters er zes verkeerd naar hindernis 1 reden, de ruiters die met hun paarden bovenaan eindigden hadden dat gelukkig allemaal wel goed voor elkaar. Robby stelde dit paard heel goed voor.” Met een 8,0 en een 7,8 eindigde Klytsjko van de Heffinck (v.Kassander van ’t Roosakker) onder Rob Heijligers als derde. “Dit paard is op de sprong een klein beetje langzaam maar laat zich geweldig rijden en bukt heel goed op de sprong. Met nog iets meer reflexen had hij helemaal bovenaan kunnen eindigen. Op naar de volgende selectiewedstrijd!”

Fokkers in actie
De vijfjarigen kregen een tweefasenparcours voorgeschoteld en reden daarmee een proef op tijd en strafpunten. Het beste resultaat werd neergezet door Mike de Muze (v.Falaise de Muze) onder Alexander Davis, gevolgd door Touluska Key (v.Toulon) onder Yves Willems en Arina BE Z (v.Aganix du Seigneur) onder Don Willemsen. Voor het eerst staat de Stal Hendrix-competitie dit jaar ook open voor zesjarigen en ook deze rubriek kon in Koningsbosch gelijk rekenen op goede deelname. Met zijn eigen fokproduct Lesther (v.Glenfiddich VDL) greep Geert Moerings de overwinning in dit tweefasenparcours op 1.30m-niveau en daarmee verwees hij een andere topruiter op eigen fokproduct naar de tweede plaats: de KWPN-goedgekeurde hengst Lambrusco (v.Entertainer) onder Pieter Keunen. Als derde eindigde Hot Shot (v.Hot Spot) onder Robby Krowoza.

Foto Nantucket – Wil Smeets