Twee zeges voor Oda en Goanita HX in Youngster Tour

29 januari 2018

Net als een week eerder bleek niemand opgewassen tegen de razendsnelle nulritten van Oda Charlotte Lyngvaer en Goanita HX in de Youngster Tour op CSI2* De Peelbergen. Het resulteerde in twee prachtige overwinningen! Ook met andere paarden scoorden de stalamazone en haar teamgenoten goed afgelopen weekend in Kronenberg.

Op zaterdag zag Oda haar kans schoon om wederom een overwinning toe te voegen aan het toch al imponerende palmares van de Zandor Z-dochter Goanita HX, die uit de eigen fokkerij van Stal Hendrix komt. Met een schitterende, snelle barragerit wonnen ze de Eye Watch Security prijs (1.30m). Een dag later was het opnieuw raak voor het competitieve duo. In de Youngster Tour 1.30m-rubriek direct op tijd bleken ze wederom onverslaanbaar en stelden zo hun tweede zege dit weekend veilig.

Goede prestaties
Timothy was op de openingsdag sterk begonnen met twee vierde prijzen. Met de Corland-zoon Euro Star sprong hij foutloos in het 1.40m direct op tijd, terwijl hij datzelfde kunstje flikte met Duanda of the Lowlands Z (v.Diamant de Semilly) in de andere 1.40m-rubriek. In diezelfde proef werd hij op de hielen gezeten door Oda, die zich met Cendy VDP (v.Triomphe de Muze) als vijfde kon opstellen. In de afsluitende 1.45m-Grand Prix was Oda met deze merrie de snelste vierfouter, goed voor de negende positie. Bij de jonge paarden sprong Timothy met Carmela Z (v.Candillo Z) zonder fouten naar de vijfde prijs in het 1.30m.

Op herhaling
Net als vorige week sprong Pieter Keunen zich ook nu weer in de prijzen met de NMK-kampioene Footlose HX (v.Bustique). Deze door Stal Hendrix zelfgefokte merrie eindigde foutloos als negende in het 1.30m. Op zondag deed Pieter, eveneens net als vorige week, goede zaken met Quitero VZ (v.Quintero). Met deze imponerende schimmel eindigde hij foutloos als derde in de 1.35m-finale.