Sportief afscheid van HX-ambassadeur Apart (v.Larino)

25 augustus 2022

Eén van de paarden die de afgelopen jaren de fokkerij van Stal Hendrix op de kaart heeft gezet is de onder Pieter Devos zeer verdienstelijk presterende vosruin Apart. De opvallende Larino-zoon won onder meer de Wereldbekerwedstrijden van Stuttgart en Sopot, en mag nu gaan genieten van zijn pensioen, heeft zijn ruiter aangekondigd.

Het sportieve pensioen van de zeventienjarige KWPN’er komt een jaar na de Global Champions Tour wedstrijd in Londen waar het paard geblesseerd raakte. In 2013 begon Apart aan zijn succesvolle internationale carrière onder Caroline Devos-Poels. In 2014 nam haar man Pieter de teugels over en groeide hij door tot één van diens belangrijkste paarden. Ze behaalden overwinningen in de 2018 en 2019 World Cup in Stuttgart en Sopot, en namen deel aan de Wereldbekerfinale in Gothenburg in 2019. Andere 5*-overwinningen boekten ze in Berlijn, Hamburg en Bordeaux, en topklasseringen op internationale evenementen over de hele wereld, waaronder Shanghai, Verona, Gotenborg, Bazel, Monaco, St. Tropez en Madrid.

“Apart is een ontzettend belangrijk paard voor mijn carrière geweest. Hij toonde altijd zoveel moed en intelligentie in de ring, we konden volledig op elkaar vertrouwen. Samen hebben we onvergetelijke herinneringen gemaakt en ik ben enorm trots op alles wat hij in zijn carrière heeft bereikt. Een groot deel van zijn succes was te danken aan zijn vroege training met mijn vrouw Caroline, en het vertrouwen dat Stal Hendrix in ons stelde toen hij bij ons op stal kwam. Hij is echt een paard van onze familie geweest, en één die voor ons allemaal altijd speciaal zal zijn. Ik ben hem de grootste dank verschuldigd, en hem gelukkig en gezond met pensioen sturen is het grootste geschenk dat ik hem kan geven, en het minste wat ik kan doen”, aldus Pieter Devos.