Ocala Z.G. voor sport en fokkerij naar Ocala

27 januari 2023

De KWPN-goedgekeurde hengst Ocala Z.G. van Stal Hendrix zal zijn toekomst voortzetten bij Redfield Farm in Ocala. De zeer getalenteerde Cornet Obolensky-zoon werd vorig jaar ingeschreven met 80 punten en dekte afgelopen seizoen zijn eerste merries. Zijn verdere carrière zal nauwlettend gevolgd worden en hij lijkt een ware aanwinst voor de Amerikaanse fokkers.

Familie Zegers uit Reek fokte het toptalent Ocala Z.G. (Cornet Obolensky x Diamant de Semilly) en verkocht hem in 2019 via de Limburgse Veulenveiling aan Stal Hendrix en Peter Francken. Het hengstveulen groeide voorspoedig op in Kessel en doorliep het KWPN-hengstenkeuringstraject met verve. Hij is een halfbroer van de internationale 1.45/1.50m-springpaarden Intouchable ZG (v.Modesto) van Enzo Chiarotto en Jive ZG (v.Zinedine) van Michel Hendrix.

Hoge verwachtingen
In mei 2022 werd Ocala Z.G. ingeschreven met 80 punten, waaronder een 9 voor zijn uitstekende rijdbaarheid. “Ocala Z.G. is een zeer compleet springpaard met een heel interessante afstamming. Met zijn model, pedigree, en atletische manier van bewegen en springen wekte hij ook gelijk de interesse van onze Amerikaanse collega’s. We hebben al jarenlang een nauwe samenwerking met Emil Spadone van Redfield Farm in Ocala, en na overleg hebben we besloten dat Ocala Z.G. in elk geval voor een aantal jaar daar ingezet gaat worden voor sport en fokkerij”, vertelt Paul Hendrix. “Dat heeft er toe geleid dat Ocala Z.G. inmiddels is gearriveerd in Florida. We blijven zijn ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen en hebben hoge verwachtingen van hem als springpaard. Daarnaast kijken we met veel belangstelling uit naar zijn eerste veulens die dit jaar in Nederland geboren worden. Gezien zijn eigen kwaliteiten en goede pedigree kan Ocala Z.G. ook als fokhengst van toegevoegde waarde zijn.” Gezien zijn vertrek, zal Ocala Z.G. komende week niet meer aanwezig kunnen zijn op de KWPN Stallion Show.