Notate JDV en Lambada Shake AG scoren goed in Blom Cup

1 september 2022

Met meerdere paarden zijn de afgelopen dagen goede resultaten behaald in de KWPN Kampioenschappen om de Blom Cup in Valkenswaard. Zo sprong Stephanie Whitworth met de Jacadello-nakomeling Notate JDV naar de derde plaats in de finale van de vierjarigen en deed Pieter Keunen met de hengst Lambada Shake AG goede zaken door als vijfde te eindigen bij de zesjarigen.

Op de Tops International Arena in Valkenswaard werd mooie sport geleverd. In zowel de halve finale als de finale maakte de door Jean Dresen gefokte Notate JDV (Jacadello x Lamm de Fetan) een uitstekende indruk. In het eerste onderdeel eindigde de merrie onder Stephanie Whitworth als tweede, in de finale deden zij er met een 9 en 8.9 nog een schepje bovenop en kwamen ze op de derde plaats in dit kampioenschap. De juryleden roemden haar om haar goede vermogen, springtechniek en omschreven haar als een groot talent voor de toekomst.

Bij de zesjarigen plaatsten negen van de 40 combinaties zich voor de barrage en daarin sprong de KWPN-goedgekeurde hengst Lambada Shake AG (Aganix du Seigneur x Spartacus), die Stal Hendrix samen heeft met familie Lammers en Jan van Meever, overtuigend naar de vijfde plaats onder Pieter Keunen, die drukke dagen beleefde in Valkenswaard.