Na vijfde wedstrijd finalisten Stal Hendrix-competitie bekend

21 juni 2023

De laatste selectiewedstrijd van de Stal Hendrix-competitie heeft vandaag in Reuver drie nieuwe winnaars naar voren gebracht. Daarmee zijn de kaarten geschud en is bekend geworden welke vier- vijf- en zesjarige springpaarden zich hebben geplaatst voor deze finale van deze toonaangevende competitie. De finale wordt op donderdag 20 juli verreden op het Peelbergen Equestrian Centre.

Als enige vierjarige kreeg de hengst On and On MB (Baltic VDL x Harley VDL) van fokker Mirjam Bierings een 9 voor zijn manier van springen bij de vierjarigen. De juryleden Eric van der Vleuten en Kees van den Oetelaar gaven daarnaast een 8,5 voor de wijze van gaan tussen de hindernissen onder ruiter Jan Liebregts. Als driejarige werd dit toptalent al aangewezen bij het KWPN. Zijn goede resultaten maakten hem de overtuigende winnaar vandaag in Reuver. Met een 8 en een 8,2 volgde Oline (v.Glasgow van ’t Merelsnest, fokkers Sjaak Mastenbroek en Ria Wiltenburg) onder Dave Maarse, gevolgd door de met tweemaal een 8 beoordeelde Oharraya CT (v.Gaspahr, fokker C. Teven uit Swalmen) gereden door Micky van den Oetelaar. Deze drie paarden worden stuk voor stuk in de finale terugverwacht. De 31 hoogstgeplaatste vierjarigen, berekend over vier van de vijf selectiewedstrijden, zijn startgerechtigd in de finale. De Jacadello-dochter Olivia HX gaat in het klassement aan de leiding, gevolgd door Agalandro Keizersberg Z (v.Aganix du Seigneur) en O’Sole Mio (v.Untouchable).

Eén-tweetje voor De Weert
Bij de vijfjarigen snelde Nadine Janssen met de Grand Slam VDL-dochter Nikita (mv.Boss, fokker Maatschap Janssen-Rutten) naar de overwinning. Daarmee hield ze de keer op keer aan elkaar gewaagde Renee de Weert en Kristian Houwen nipt op afstand. Renee realiseerde het één-na-beste resultaat met de krachtpatser Nelson (v.Highway M TN, fokker familie Kuipers), terwijl Kristian zich met Nils SMH (v.Aganix du Seigneur, fokkers Minne Hovenga en Ruud van Nobelen) als derde kon opstellen. Deze twee titanen staan in deze volgorde als eerste en tweede in het competitieklassement en dat belooft een mooie strijd voor de finale. Op de derde plaats volgt Nazli (v.Eldorado van de Zeshoek). De beste 30 vijfjarigen worden op 20 juli verwacht in de finale. Met de patente schimmelmerrie Morella VG (Zirocco Blue VDL x Andiamo, fokker Van Geel Horses uit Erica) liet Renee de Weert zich bij de zesjarigen niet de kaas van het brood eten en pakte ze de overwinning. Dat lukte haar eerder ook al in Kessel, waardoor ze in het klassement nu zesde staat. Klassementsleider Toulusha Key SR Z (v.Toulon, fokker familie Sleutels uit Roggel) voegde vandaag een tweede plek toe aan haar erelijst onder Yves Willems. Met een snelle nulrit finishte Dave Maarse met Maillorca (v.Detroit VDL, fokker Herman Voort) als derde bij de zesjarigen vandaag. In het klassement na de selectiewedstrijden is Murdock (v.Fellow) als tweede geplaatst, gevolgd door Mighty Ferry (v.Zerlin).

Finalisten
Vierjarigen
Vijfjarigen
Zesjarigen

Foto Morella VG – Wil Smeets