Menoor en Labelle ES winnen KWPN Kampioenschappen

18 augustus 2023

Het team van Stal Hendrix was afgelopen week met een sterke afvaardiging te vinden op de KWPN Kampioenschappen in Exloo. Twee paarden die zijn geselecteerd voor de Dutch Sport Horse Sales, ontpopten zich tot kampioen van hun jaargang. Onder Oda Charlotte Lyngvaer won Menoor (v.Lector van den Bisschop) bij de zesjarigen en Gaj Riossa sprong met Labelle ES (v.Mosito van het Hellehof) overtuigend naar de winst bij de zevenjarigen.

Als vererver deed Entertainer opvallende zaken. Drie nakomelingen van hem wisten door te dringen tot de finale van de zevenjarigen, waarin de hindernissen op 1.45m-niveau gebouwd stonden. Bij de vijfjarigen gaf de hengst Newmarket VM (v.Chacoon Blue) onder Kars Bonhof, stalruiter van mede-eigenaar Team Nijhof, zijn visitekaartje af door goede rondes te springen.

Kampioenstitels
Van de 40 finalisten bij de zesjarigen bleven er 17 foutloos in het basisparcours. Oda Charlotte maakte optimaal gebruik van de grote galop en onbegrensde inzet van de merrie Menoor en bleek daarmee uiteindelijk het winnende resultaat te hebben neergezet. Deze getalenteerde Lector van den Bisschop-dochter maakt deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales, die aanstaande maandag gepresenteerd zal worden. Gaj Riossa voelde de druk op zijn schouders om bij de zevenjarigen niet voor Oda en Menoor onder te doen, hij streed met het mes tussen de tanden met de recent van Pieter Keunen overgenomen Mosito van het Hellehof-dochter Labelle ES. In een sterk bezette barrage op 1.45m-niveau wonnen zij de hoofdprijs en daarmee is de tweede KWPN-kampioen in de collectie van de Dutch Sport Horse Sales een feit. In deze proef deden onder meer ook Pieter Keunen met Lancer JDV goede zaken, een strakke foutloze barragerit bracht hen op de zesde plek. Met zijn andere troef, Let’s Wait And See HX(v.Entertainer), snelde Gaj Riossa naar de negende plek en behoort daarmee ook tot de paarden die zich via dit kampioenschap hebben gekwalificeerd voor het WK jonge springpaarden. In deze finale sprongen de hengsten Lambrusco (v.Entertainer) en Lambada Shake AG (v.Aganix du Seigneur) zich in de kijker op 1.45m-niveau onder Pieter Keunen.