Leone Jei, een referentie om trots op te zijn

11 september 2023

Met zijn uitmuntende overwinning in de Rolex Grand Prix in Calgary heeft de Baltic VDL-zoon Leone Jei nogmaals bewezen tot de allerbeste springpaarden ter wereld te behoren. Onder Martin Fuchs behaalde de schimmelruin al zeer aansprekende resultaten en heeft zich daarmee ontwikkeld tot één van de meest succesvolle referenties afkomstig van Stal Hendrix.

In 2021 behoorde teamgoud en individueel zilver op het EK in Riesenbeck tot de absolute hoogtepunten voor de destijds pas negenjarige Leone Jei. In datzelfde jaar wonnen ze ook de Rolex Grand Prix in Genève. Martin en Leone Jei zijn inmiddels van vaste waarde voor het Zwitserse team en namen onlangs nog deel aan het EK in Milaan. Drie jaar op rij maakten ze deel uit van het winnende team in de Nations Cup-wedstrijd in Sankt-Gallen en ook schreven ze al de Rolex Grand Prix van Dinard op hun naam. Afgelopen weekend kwam er een grote wens van Martin Fuchs uit dankzij twee magnifieke rondes van Leone Jei: ze wonnen de Rolex Grand Prix op de Spruce Meadows Masters in Calgary.

Nieuwe superster
De als Hay El Desta Ali (v.Baltic VDL) werd gefokt door Gijs van Mersbergen en werd op zesjarige leeftijd ontdekt door Paul Hendrix op het nationale concours in Geldrop, waar hij werd gereden door Koen Leemans. In september 2018 kwam de talentvolle schimmel naar Stal Hendrix en enkele maanden later verruilde de tot Leone Jei omgedoopte ruin van eigenaar. Op aanraden van Emile kocht de Zwitserse Adolfo Juri het toptalent voor Martin Fuchs. “Vanaf het begin wist ik dat Leone Jei een zeer speciaal paard is. Zo’n paard verdiend een absolute topruiter en we wisten dat Adolfo op zoek was naar een nieuwe superster voor Martin Fuchs. Ze waren op onze Dutch Sport Horse Sales geweest en enkele weken daarna konden we ze benaderen om ze over Leone Jei te vertellen. Een paard van dit kaliber hoop je ieder jaar te vinden, maar dat gebeurt je maar zelden. Hij heeft zoveel vermogen, galop, persoonlijkheid en instelling: het is geweldig dat hij nu al in staat is gebleken om tot absolute topprestaties te komen”, vertelt Paul Hendrix.

Stal Hendrix feliciteert Martin Fuchs, Adolfo Juri en alle andere betrokkenen met dit fantastische succes.