Lambrusco met 83 punten goedgekeurd voor KWPN

18 januari 2022

Naar aanleiding van een overtuigend optreden in de Blom Cup vorig jaar werd de Entertainer-zoon Lambrusco aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Met een veelzeggende score van 83 punten verdiende hij vandaag na afloop van de 21-dagentest het dekbrevet. De hengst van fokker Pieter Keunen en Stal Hendrix zal komend jaar beschikbaar zijn voor de fokkerij.

Deze genetisch interessante zoon van Entertainer maakt keer op keer indruk met zijn extra rijkwaliteiten, atletische model, springmanieren en vermogen. Hij is goedgekeurd met viermaal een 8,5. Kwaliteiten die gezien zijn sterke afkomst beslist niet uit de lucht komen vallen.

Sterke afkomst
Zijn moeder Total Touch bracht in combinatie met Cardento al het Grand Prix-springpaard Bardolino, die onder Reiko Takeda deelnam aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Vervolgens is hij nog door Jennifer Gates op vijfsterrenniveau uitgebracht. Ook leverde Total Touch al de internationale 1.40/1.45m-springpaarden Dide (v.Calvaro Z) en de via de Dutch Sport Horse Sales voor €255.000 verkochte Gitania (v.Cantos). Interessant is ook dat de moederlijn vervolgens via twee 1.30/1.35m-springende merries teruggaat op de Grand Prix-merrie Cool-Cat (v.Gurioso). Vader Entertainer is tot op 1.60m-niveau uitgebracht in de sport en zijn oudste nakomelingen lijken zich te gaan onderscheiden in de internationale sport zoals Isa, Joyce, Joyko Keysershof en Jermaine HX.

Beschikbaar
De zesjarige Lambrusco zal in 2022 voor het eerst ingezet worden voor de fokkerij en de verwachtingen zijn hooggespannen. Paul Hendrix: “Bij Lambrusco klopt het hele plaatje, hij past met zijn model, rijdbaarheid en springkwaliteiten perfect in het Stal Hendrix-concept. Het is een persoonlijkheid met ongekende mogelijkheden en een sterke afkomst. We kijken uit naar zijn eerste veulens in 2023.”