Kwaliteit voert boventoon in nieuwe collectie HX Auctions

4 december 2023

Voor alweer de vijfde editie van HX Auctions heeft familie Hendrix elf driejarige springtalenten geselecteerd. Deze grotendeels uit eigen opfok komende paarden voldoen stuk voor stuk aan de hoge eisen en zijn daarmee veelbelovend voor de sport. Vandaag is de nieuwe collectie gepresenteerd en van 16 tot en met 18 december kan er op nakomelingen van onder meer Emerald van ’t Ruytershof, Carambole, Cape Coral RBF Z en Bustique geboden worden.

Anderhalf jaar na de laatste editie van HX Auctions, is het veilingplatform van Stal Hendrix sterker terug dan ooit. Het selectieteam is er in geslaagd uit voornamelijk eigen bestand een veelbelovende groep paarden te selecteren voor deze vijfde editie van HX Auctions.

Begin van sportloopbaan
Paul Hendrix heeft grote verwachtingen van de paarden uit deze collectie en licht graag enkele toptalenten toe. “We hebben de tijd genomen om een nieuwe collectie samen te stellen en de paarden voldoen stuk voor stuk aan onze hoge standaard op basis van exterieur, gezondheid, kwaliteit en pedigree. Op dit moment zijn het nog driejarige paarden maar op het moment dat ze bij de nieuwe eigenaren aankomen, zullen de meeste vier jaar oud zijn en dat is een perfect moment om te beginnen aan hun sportcarrière”, vertelt Paul Hendrix. Tot zijn persoonlijke favorieten behoort bijvoorbeeld de zeer goed gemodelleerde Est Belle d’Alme CZ Z. “Die merrie combineert de goede techniek en voorzichtigheid van haar vader Entertainer, met het vermogen en de kracht van moedersvader Contact van de Heffinck. Absoluut een merrie met een grote toekomst voor zich.” Ook van de O’Neil van de Bisschop-dochter Otana Z heeft Paul hoge verwachtingen. “Haar vader presteert heel goed onder Mario Deslauriers en presenteert hier een goed gemodelleerde dochter, die met snelle reflexen en veel kwaliteit springt.”

Grote potentie
Voor het eerst maakt er ook een genetisch interessante hengst deel uit van de collectie. “Deze Emerald van ’t Ruytershof-zoon Patron komt uit een goede moederlijn en is niet alleen voor de sport veelbelovend, maar kan gezien zijn eigen kwaliteiten en prestatiegerichte pedigree ook heel interessant zijn voor de fokkerij”, stelt Paul over deze halfbroer van reeds drie 1.45m-geklasseerde springpaarden. “Zonder de andere paarden tekort te doen, wil ik ook nog graag de zeer moderne Cape Coral RBF Z-dochter Paola-L en de lichtvoetige en atletische Pasquino JDV benoemen. Laatstgenoemde is een zoon van Carambole uit één van de beste fokmerries van Nederland. Daarmee is hij een volle broer van het 3*-Grand Prix-paard Elina van Charles Luyckx en halfbroer van nog eens drie 1.50/1.60m-paarden. Zelf valt Pasquino JDV op met zijn goede galop, techniek en potentie. Paola-L springt met een fabelachtige techniek en lijkt ook alles in huis te hebben om door te groeien naar het hogere werk.”

Collectie online
Vanaf vandaag staat de collectie online en kan op de website www.hxauctions.nl informatie en beeldmateriaal gevonden worden. “Daarnaast zijn we als team natuurlijk beschikbaar om alle aanvullende vragen te beantwoorden. We kijken uit naar de online veiling en zijn er zeker van dat deze elf springtalenten een grote toekomst tegemoet gaan”, aldus Paul Hendrix.