Jacadello met beste uitgangspositie ooit richting finale Stal Hendrix-competitie

21 juni 2018

De KWPN-goedgekeurde hengst Jacadello heeft met Pieter Keunen ook de vierde wedstrijd van de Stal Hendrix-competitie op zeer overtuigende wijze weten te winnen. Daarmee gaat hij met gedroomde papieren richting finale op 7 juli. Bij de vijfjarigen ging de winst in Reuver naar Intro HK (v.Dallas VDL) en leidt de als tweede geplaatste Immanuel R (v.Echo van ‘t Spieveld) het tussenklassement.

In Reuver kwamen de (oud)internationale springruiters Piet Raijmakers en Peter Bulthuis in de baan om de goed bezette vier- en vijfjarigenrubrieken te beoordelen. “Bij de vierjarigen zagen we met name in de tweede helft een heel stel goede paarden. Ik heb helemaal niet gekeken van wie de paarden waren, of hoe ze gefokt zijn. Gewoon blanco de ring in, en kijken wat de beste paarden op dit moment zijn. Welke paarden ik zelf zou willen kopen, en dat waren er toch heel wat”, lacht Raijmakers.

Dicht bij fenomeen
Over de winnaar van de vierjarigen bestond voor de vierde keer op rij geen enkele twijfel. De Cascadello-zoon Jacadello (mv.Lordanos) verdiende onder Pieter Keunen een 9,2 voor het springen en een 8,5 voor de rijderij. “Jacadello komt heel dicht bij een fenomeen van een springpaard. Hij heeft echt alles! Een goede galop, een heel goed lichaamsgebruik op de sprong, en hij springt echt alsof hij er veel plezier in heeft. Het was een rit waar we van hebben genoten”, is Piet enthousiast. Een andere KWPN-goedgekeurde hengst werd tweede en stijgt daarmee naar de elfde plek in het tussenklassement, waarvan de top-30 van start mag gaan op de finale tijdens de Centrale Keuring van Limburg bij De Peelbergen op zaterdag 7 juli. Deze Charisma-zoon Jenkins (mv.Cantos) sprong met Rob Heijligers naar een 8,2 en kreeg een 8,1 voor de wijze van gaan. “Jenkins liet een goede ronde zien, waarbij hij veel overzicht en een hele mooie techniek in de voorhand liet zien op de sprong. Hij begon daarbij achter ook steeds beter te openen.” Met een 7,9 en een 8 eindigde de Cornet Obolensky-zoon Just Cornet (mv.Baloubet du Rouet) onder Johan Bergs als derde, die daarmee als tweede achter Jacadello richting finale gaat. “Absoluut een paard voor de toekomst. Hij springt met veel macht en gemak. Soms nog wat wisselend in de techniek maar dat wordt een paard om goed in de gaten te houden.” Met hetzelfde puntentotaal, opgebouwd uit een 8 en een 7.8, deelde de Arezzo VDL-nakomeling Jezebel W (mv.Burggraaf) onder Alexander Vincentius deze derde plaats. Hij viel op met goede galop, voorzichtigheid en springmanieren.

Brede top
Met een tweede plaats in Reuver versterkt tweevoudig winnaar Immanuel R (Echo van ’t Spieveld x Roven xx) onder Robby Krowoza zijn leidende positie richting finale. Hij moest ditmaal zijn meerdere erkennen in de Dallas VDL-zoon Intro HK (mv.Voltaire) onder Carina Jansen, die een 8,7 en een 8,5 verdiende. “Bij de vijfjarigen lag de kwaliteit in de top van het klassement dicht bij elkaar. Het gaat hierbij echt om een hele goede groep. De Dallas-nakomeling Intro HK won, dat is een heel fijn springpaard dat heel goed in de manieren springt, met veel afdruk en veel inzet. Hij galoppeert en springt met veel afdruk en laat zich heel goed bewerken. De Echo-zoon Immanuel lijkt heel voorzichtig te zijn, en maakt de sprong achter zó goed af dat hij het soms voor nog niet helemaal kan verwerken, maar wat een goed paard is dat! Hij knalt van de grond, en galoppeert met veel afdruk. Twee paarden met een grote toekomst verwachten we”, licht Raijmakers toe. Pieter Keunen eindigde met de Kannan-dochter Itina (mv.Indorado) als derde, en kreeg een 8,5 en 8,2. “Dat is een lekker atletisch paard met een hele goede galop, die goed met de schoft naar boven springt en de sprong achter goed afmaakt.” In het tussenklassement richting finale staat de winnaar van vorig jaar tweede, de vermogende Diamant de Semilly-dochter Isabella HX (mv.Libero H) onder Tim van den Oetelaar. Blom Cup-winnares Idagonda (Zirocco Blue VDL x Corland), vorig jaar verkocht via de Dutch Sport Horse Sales, neemt onder Nicole Mestrom de derde plek in.