HX-referenties maken de dienst uit in WB Wellington

5 februari 2018

Wat een prestatie! Twee via Stal Hendrix verkochte paarden eindigden op de hoogste podiumplaatsen van de Wereldbekerwedstrijd in Wellington. Daniel Coyle won dit hoofdnummer met de Casall-merrie Cita, terwijl Laura Kraut met Confu na eveneens een zeer snelle foutloze barrage de tweede prijs in ontvangst kon nemen.

Een gemakkelijke opgave was het allerminst, slechts vijf duo’s bleven na het technische basisparcours fier overeind. De Ierse ruiter Daniel Coyle zette het allerbeste resultaat neer in de barrage en kon zo ruim 72.500 Dollar in ontvangst nemen. “Heel mooi dat ik hier heb kunnen winnen want gezien de sterke concurrentie had ik voorafgaand aan de barrage nog wel wat te vrezen. Ik had het geluk om als derde te starten in de barrage, ik wist na het zien van de eerste rit dat ik flink door moest rijden met Cita om zo druk te leggen op de twee na mij startende ruiters. Cita sprong geweldig en ik ben heel blij dat het gelukt is om hier te winnen!”, reageerde Coyle na afloop.

Snel en foutloos
Als laatste starter kon Laura Kraut met de eveneens via Stal Hendrix verkochte Holsteiner Confu (v.Contact Me) de wedstrijd nog naar haar hand zetten, maar hun foutloze rit bleek goed voor de tweede plaats. “Ik weet hoe snel Daniel en Cita zijn, dus ik wist dat het een moeilijke opgave zou zijn om hen te verslaan. Confu sprong heel goed en draaide zó snel, dat ik hem bewust weer een beetje heb opgevangen. Uiteindelijk denk ik dat dat de overwinning heeft gekost, maar ik ben blij dat we weer op het podium zijn geëindigd”, aldus Laura.