HX Auctions komt met ‘Summer edition’ (30 juli-2 aug)

20 juli 2021

In navolging op een succesvolle eerste editie van HX Auctions eind vorig jaar, komt het veilingplatform van Stal Hendrix nu met een tweede collectie. Elf driejarige springtalenten worden aangeboden in deze ‘Summer Edition’, waarop geboden kan worden van 30 juli tot en met 2 augustus. Paul Hendrix en de rest van het team hebben grote verwachtingen van deze nieuwe collectie.

Vanaf vandaag staat de nieuwe collectie van HX Auctions online op de website www.hxauctions.nl. De driejarige springtalenten komen allen uit de eigen opfok en fokkerij van Stal Hendrix en voldoen aan strenge criteria. Ze stammen af van bewezen sport- en fokhengsten als Verdi, Zento, Falaise de Muze en Entertainer alsook van beloftevolle verervers als Cape Coral RBF Z en Gaspahr.

Hoge verwachting
De ‘Summer edition’ van HX Auctions biedt de kans om excellente talenten al op driejarige leeftijd in de vingers te krijgen. “We zijn verheugd opnieuw met een sterke collectie voor de dag te komen”, vertelt Paul Hendrix, die samen met zoon Michel en neef Timothy de selectie voor zijn rekening heeft genomen. “Stuk voor stuk komen de paarden uit eersteklas moederlijnen en ook met hun eigen kwaliteiten laten ze geen enkele twijfel bestaan over hun potentie. Zo hebben we hoge verwachtingen van bijvoorbeeld de Verdi-zoon Noverdi T.S., die uit de bekende Lottie-/Zottie-stam komt en opvalt met zijn zeer goede manier van springen en snelle reflexen. Ook de twee nakomelingen van Cape Coral RBF Z zijn veelbelovend. Zo is de kwaliteitsvolle No Cate JDV verwant aan één van de meest succesvolle Junioren-paarden van alle tijden: Dagma, en laat ook de vermogende Napoleon veel perspectief zien. Dan hebben we nog twee opvallende nakomelingen van Entertainer: zowel de genetisch interessante Nightingale HX en Nando R vallen op met hun goede reflexen en onbegrensde mogelijkheden. We hebben absoluut paarden in onze collectie met de aanleg voor de hogere proeven, en ook paarden die voor meerdere doeleinden geschikt zijn.”

Grote potentie
Alle paarden zijn verwant aan internationale springpaarden en zijn daarmee van goede afkomst. Zo komen de speciale Gaspahr-zoon Nirvana G en de atletische Nanina H (v.Jacadello) uit moeders die zelf in de internationale sport gepresteerd hebben. “We hebben strenge selectiecriteria gehanteerd en geselecteerd op zowel type, vrij springen en pedigree. We hebben hoge verwachtingen van deze ‘Summer Edition’-collectie en zijn er zeker van dat we paarden uit dit gezelschap later gaan terugzien in de grote sport”, besluit Paul Hendrix. Alle informatie over de collectie en veilingvoorwaarden is te vinden op de website.