Hemmingway op 33-jarige leeftijd overleden

17 september 2022

Eén van de eerste hengsten die de fokkerij van Stal Hendrix op de kaart heeft gezet is de Holsteiner hengst Hemmingway. Nadat hij de laatste veertien jaar in Ierland is verbleven, is er nu een einde gekomen aan het leven van deze markante Leandro-zoon.

Hemmingway (Leandro x Romantiker) werd op 29 maart 1989 geboren bij fokker S. Dieter in Beschendorf. Als driejarige werd hij goedgekeurd bij het KWPN en behaalde 9’s voor zijn karakter en trainingsrapport. Hij nam zelf tweemaal deel aan het WK jonge springpaarden en presteerde vervolgens op 1.40m-niveau. Jarenlang heeft Hemmingway bij Stal Hendrix ter dekking gestaan en de laatste 14 jaar verbleef hij bij Scotland AI Service, waar hij tevens is ingezet voor de fokkerij.

Hij heeft een duidelijke bijdrage geleverd aan de mondiale sportpaardenfokkerij en leverde internationale springpaarden als Mianta (Cannan Solem), Markant (Chris Pratt), Nicky (Mario Piasecki) en Noberlina (Eric Lamaze). Ook is Hemmingway vader van meerdere Grand Prix-dressuurpaarden waaronder Steffen Peters’ Prince en meerdere succesvolle internationale eventers zoals Midas Mulligan (Michael Pollard).

Dank aan Ben Wentink en zijn team voor alle goede zorgen!