Glamour Girl en Bonita breiden palmares uit

7 februari 2021

In Wellington en Thermal bleken twee talenten die op jonge leeftijd ontdekt zijn door Stal Hendrix, onverslaanbaar. Zo pakte Henrik von Eckermann tijdens zijn Winter Equestrian Festival-debuut gelijk een overwinning met de via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Glamour Girl en in Thermal boekte Ali Ramsay haar tweede GP-zege met de Bustique-dochter Bonita.

De Zweedse topruiter Henrik von Eckermann behaalde op de eerste dag van de vierde week van het WEF in Wellington gelijk een overwinning in de 4* 1.45m-rubriek met de Zirocco Blue VDL-dochter Glamour Girl. De eerder onder Richard Howley succesvolle merrie maakte in deel uit van de Dutch Sport Horse Sales en boekte al meerdere goede resultaten. Sinds juli 2020 heeft Henrik von Eckermann de merrie onder zijn hoede, en gelijk een maand later wonnen ze direct het 5* 1.45m in Saint Tropez. Na een tweede overwinning op dit concours in oktober, boekten ze nu hun derde internationale overwinning.

Tweede GP-zege
Sinds vier jaar vormt Ali Ramsay een combinatie met de Bustique-dochter Bonita van het Keizershof Z, die als zesjarige door Stal Hendrix verkocht werd. Met deze door Leon Otten gefokte merrie behaalde Ali al meerdere goede resultaten in de internationale rubrieken en afgelopen week wonnen ze hun twee nationale Grand Prix tijdens het Desert Circuit in Thermal, Californië dit jaar. “Twee weken geleden won Bonita ook de Grand Prix hier en afgelopen week heeft ze rust gehad. Dus om dan hier gelijk weer vooraan te staan in de Grand Prix is geweldig!”, vertelt de amazone.