Geen fysieke veiling van Dutch Sport Horse Sales in 2020

3 augustus 2020

De organisatie van de Dutch Sport Horse Sales heeft besloten dit jaar geen fysieke veiling te organiseren. Alle Corona-maatregelen en het gegeven dat het overgrote deel van de paarden verkocht wordt aan internationale klanten, staan een traditionele veiling dit jaar in de weg.

Familie Hendrix en Yves Houtackers weten al sinds 2004 jaarlijks een uitmuntende collectie van vier-, vijf- en zesjarige springtalenten samen te stellen. Klanten van overal ter wereld waarderen de geboden kwaliteit en daarmee zijn veel DSHS’ers in handen van topruiters gekomen, met een lange rij succesvolle referenties tot gevolg.

Fysieke veiling
Voor 2020 is het organiseren van een normale veiling vanwege alle omstandigheden rondom het Corona-virus een onhaalbare zaak gebleken. Eerder werd al besloten om dit jaar van de Limburgse Veulenveiling een online veiling te maken, waardoor de combinatie van de Dutch Sport Horse Sales en de veulenveiling bij Equestrian Centre de Peelbergen is weggevallen. Ook het in acht nemen van alle Corona-maatregelen inclusief de reisrestricties bemoeilijken de situatie dit jaar. Op naar 2021!