Favorieten tekenen zich af in Stal Hendrix-competitie

8 juni 2023

Met vandaag alweer de vierde wedstrijd van de Stal Hendrix-competitie, op het fraaie grasterrein in Meerlo, is de voorlopige tussenstand bekend geworden. Met nog één selectiewedstrijd te gaan gaat de winnaar van de vierjarigen vandaag, Agalandro Keizersberg Z (v.Aganix du Seigneur) onder Joel Siersema, in zijn leeftijdsklasse aan de leiding. Bij de vijfjarigen stelde Nelson (v.Highway TN) orde op zaken onder Renee de Weert en Mighty Ferry (v.Zerlin) zegevierde met Johan Bergs bij de zesjarigen.

Juryleden Piet Raijmakers Sr. en Wiel Heber hadden een 9,1 over voor de spraakmakende springkwaliteiten van de Aganix du Seigneur-zoon Agalandro Keizersberg Z, die Joel Siersema rijdt voor fokker Stal Keizersberg. Dat hij daarnaast ook nog eens een 8,7 voor het gaan tussen de hindernissen ontving, maakte hem de winnaar vandaag in Meerlo. Met in Kessel een tweede plaats en in Sevenum de vierde plaats, gaat het toptalent daarmee nu aan de leiding in het tussenklassement. Het meest dichtbij vandaag kwam de Cornet Obolensky-nakomeling Candy’s Coco (fokker Freddi Davide, 8.8/8.7), die daarmee onder Johan Bergs als tweede eindigde. In de tussenstand staat deze merrie van Stal Brouwershof op de derde plaats, net achter de talentvolle Jacodello-dochter Olivia HX van Stal Hendrix onder Ivo Steeghs die vandaag voor de derde keer op rij in de top-tien eindigden. Vandaag derde werd Vagablond Z (v.Vagabond de la Pomme, fokker M. Vestjens) die onder Linda Järn met tweemaal een 8,7 ook haar visitekaartje heeft afgegeven.

Stevig aan de leiding
Met drie overwinningen op rij gaat N’Abalia SMH (v.Edinburgh, fokker Minne Hovenga) van Stal Brouwershof fier aan de leiding in het tussenklassement bij de vijfjarigen. Kristian Houwen had vandaag het geluk niet aan zijn zijde met deze elitemerrie maar kan met opgeheven hoofd richting Reuver. Renee de Weert had de Highway M TN-zoon Nelson (fokker familie Kuipers) weer eens uitstekend aan het springen en zij snelde in de beste tijd foutloos over de finish. In de tussenstand staan zij daarmee tweede. Met zijn andere troef, Nils SMH (v.Aganix du Seigneur, fokkers Minne Hovenga en Ruud van Nobelen), deed Kristian Houwen een goede poging die vandaag beloond werd met een tweede plaats. Johan Bergs volgde met Lourdes (v.Catch) en Surprise-K van Kattenheye (v.Untouchable) op de derde en vierde plaats. Diezelfde ruiter zegevierde bij de zesjarigen met Mighty Ferry (v.Zerlin, fokker Jos Althuysen), waardoor hij een succesvolle concoursdag in Meerlo beleefde. Op meer dan drie seconden afstand volgde Yves Willems met Touluska Key (v.Toulon, fokker Keystud) op de tweede plaats waarmee dit duo in de tussenstand wél fier aan de leiding blijft gaan. Vandaag derde werd Pieter Keunen met de Casago-nakomeling Matteo T (fokker A. Timmermans). De competitie vervolgt op woensdag 21 juni in Reuver, gevolgd door de finale een maand later bij het Peelbergen Equestrian Centre.

Foto Agalandro Keizersberg Z – Nikki Media