DSHS collectie blinkt uit met potentie en prestaties

20 augustus 2022

Dankzij uitstekende referenties en een groot aantal tevreden kopers heeft de Dutch Sport Horse Sales een ijzersterke reputatie opgebouwd en dat bleek ook dit jaar weer een perfecte drijfveer om na zorgvuldige selectie een spraakmakende collectie samen te stellen. Vandaag worden de 21 vier- tot en met zevenjarige springpaarden gepresenteerd die op 27 september geveild gaan worden. Van nationale en internationale winnaars tot ruwere diamanten: de potentie is volop aanwezig.

Na jarenlange training en selectie heeft het team van de Dutch Sport Horse Sales 21 springtalenten opgenomen in haar nieuwe collectie. Paarden die hun opleiding grotendeels bij Stal Hendrix hebben genoten en daarmee is een stevige basis gelegd voor hun verdere toekomst.

Gedegen opleiding
De 18e editie van de Dutch Sport Horse Sales staat gepland op dinsdag 27 september, met de presentatie de avond van tevoren, en volgt op een record brekende editie in 2021 waar de Vigo d’Arsouilles-zoon Viper Z voor 750.000 euro verkocht werd. “Met de geslaagde veiling van vorig jaar nog vers in het geheugen en het WK in Herning net achter de rug, waar we met z’n allen hebben genoten van onze sport, kijken we met genoegen uit naar onze veiling volgende maand. Het WK heeft ons weer laten beseffen waar we het allemaal voor doen, en hoe belangrijk het is dat jonge paarden goed worden opgeleid. Daar spelen we met de Dutch Sport Horse Sales graag op in en ik ben er zeker van dat een aantal van deze paarden gaan doorgroeien naar het hoogste niveau”, stelt Paul Hendrix.

Grand Prix-potentie
“Via deze veiling hebben al veel paarden hun weg naar de beste stallen ter wereld gevonden en ook deze collectie bevat paarden die daar tot hun recht gaan komen. Paarden die zich op hun huidige niveau al hebben gepresenteerd als uitschieters en over alle belangrijke eigenschappen van een topspringpaard beschikken. Daarom presenteren we met trots onze nieuwe collectie en kijken we met veel vertrouwen uit naar de veiling.”

De nieuwe collectie is hier te bekijken.