Cornet Obolensky-zoon Ocala ZG goedgekeurd

29 mei 2022

De drie jaar geleden op de Limburgse Veulenveiling aangeschafte Cornet Obolensky-zoon Ocala ZG is goedgekeurd voor het KWPN met 80 punten. De hengst van Stal Hendrix en Peter Francken heeft een goede indruk gemaakt in het verrichtingsonderzoek en is voor zowel de sport als fokkerij veelbelovend. Zo komt de door familie Zegers gefokte hengst uit een prestatierijke familie.

In het verrichtingsonderzoek heeft de hengst een goede indruk gemaakt met zijn ongecompliceerde karakter, goede rijdbaarheid en sterke galop. Bij het springen vallen zijn goede techniek, vermogen en overzicht positief op. Voor zijn rijdbaarheid ontving Ocala Z.G. een 9 naast 8’en voor de galop, techniek, vermogen, instelling en aanleg als springpaard. Daarmee kwam de genetisch interessante hengst uit op 80 punten.

Prestatiegenen
De door familie Zegers uit Reek gefokte hengst komt uit een sportieve familie. Zijn moeder Elanoir ZG bracht eerder al de internationale 1.40m-paarden Intouchable ZG (v.Modesto) en Michel Hendrix’s Jive ZG (v.Zinedine) en grootmoeder Wodka Lime ZG leverde onder meer het internationale 1.60m-paard Fer ZG (v.Nabab de Rêve) en de 1.40/1.45m-geklasseerde Infinety ZG (v.I’m Special de Muze) en Cadiz ZG (v.Vancouver). De moederlijn vervolgt met de internationaal 1.45m-geklasseerde Libero H-dochter Presley. Daarnaast beschikt Ocala ZG met achtereenvolgens de internationale sport- en fokhengsten Cornet Obolensky, Diamant de Semilly, Cantos en Libero H over een uitstekende bloedsopbouw.