Cape Coral RBF Z en A Moonlight Speciale Z aangewezen

2 februari 2024

De 15-jarige Cornet Obolensky-zoon Cape Coral RBF Z is tijdens de KWPN Stallion Show in Den Bosch aangewezen voor het vijf dagen durende karakteronderzoek, waarna hij zijn dekbrevet zal behalen. Het KWPN keurde eerder al twee zonen van hem goed en op basis van zijn eigen prestaties en zeer veelbelovende nakomelingen, kan Cape Coral RBF Z dit verkorte traject doorlopen. Ook de zevenjarige A Moonlight Speciale Z (v.Aganix du Seigneur) is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Dit jaar had Stal Hendrix geen driejarige hengsten op de KWPN Stallion Show, maar wel twee oudere hengsten. Cape Coral RBF Z blijkt zich meer en meer te onderscheiden als vererver en dat is ook het KWPN niet ontgaan. Zij keurden eerder al zijn zonen No Mercy en Opus One JDV, beoordeelden een stel getalenteerde merries op de merriekeuring, in de aanlegtesten en op de Nationale Merriekeuring, en een groot percentage van de nakomelingen van Cape Coral RBF Z presteert al in de internationale sportrubrieken. Dat in combinatie met zijn eigen prestaties tot op internationaal 1.50m-niveau, zorgt er voor dat Cape Coral RBF Z alleen op karakter beoordeeld hoeft te worden middels het vijf dagen durende verrichtingsonderzoek in Ermelo. “We zijn blij dat we een hengst als Cape Coral RBF Z aangeboden krijgen en kunnen gaan goedkeuren na het afronden van de vijfdagentest. Zijn fokkerijresultaten zijn zeer veelbelovend en we hebben hier kunnen zien dat hij zelf op vijftienjarige leeftijd ook nog indruk weet te maken met zijn exterieur en type”, sprak commissievoorzitter Wout-Jan van der Schans.

Vermogen en pedigree
Na een succesvolle presentatie tijdens de eerste bezichtiging en in de hengstencompetitie, werd de nu zevenjarige hengst A Moonlight Speciale Z (Aganix du Seigneur x Chacco-Blue) in Den Bosch aangewezen voor het 21 dagen durende verrichtingsonderzoek. Afgelopen jaar maakte deze kleinzoon van de Grand Prix-winnende merrie Vink Especiale al veel indruk in onder meer de Stal Hendrix-competitie. Ook in de hengstencompetitie overtuigde dit fokproduct van Jack Verstappen, waarmee Stal Hendrix de hengst samen heeft, met zijn enorme vermogen, inzet en kwaliteit. Dat was reden voor de hengstenkeuringscommissie om hem aan te wijzen voor het verrichtingsonderzoek en A Moonlight Speciale Z zal dit jaar voor het eerst beschikbaar zijn voor de fokkerij.