Cape Coral RBF Z drukt stempel op KWPN Stallion Show

2 februari 2022

De KWPN Stallion Show is uitstekend begonnen voor Stal Hendrix, aangezien alle drie gepresenteerde zonen van de sterk in opkomst zijnde vererver Cape Coral RBF Z zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Twee daarvan zijn in eigendom van Stal Hendrix, aangevuld met een interessante aangewezen Cornet Obolensky-zoon. De Cape Coral RBF Z-zoon Oska JDV mag morgen terugkomen als premiehengst.

Net als in de eerste bezichtiging kregen vandaag alle drie de zonen van Cape Coral RBF Z groen licht van de hengstenkeuringscommissie. Daarmee mogen zowel de door Jean Dresen gefokte Oral JDV (mv.Lamm de Fetan) en Oska JDV (mv.Cardento) als de door Inus Haasken gefokte Obelisk-H (mv.Caretino) zich gaan bewijzen onder het zadel in het verrichtingsonderzoek. Naast beide Cape Coral RBF Z-zonen kreeg Stal Hendrix ook de Cornet Obolensky-zoon Corvette Z.G. Z (mv.Diamant de Semilly) aangewezen. Deze hengst is in gedeeld eigendom met Peter Francken en werd aangeschaft op de Limburgse Veulenveiling in 2019.

Eerder deze maand boekte Cape Coral RBF Z al succes dankzij KWPN-goedkeuring van zijn zoon No Mercy. “Cape Coral RBF Z maakt geweldige reclame met zijn nakomelingen en het gebeurt natuurlijk maar zelden dat alles zó mooi samenvalt. In 2019 overtuigde hij al met zijn dochters op de merriekeuringen, vorig jaar drukte hij zijn stempel met zijn eerste jaargang in de Blom Cup en nu deze successen op de hengstenkeuring. Ik ben altijd van zijn kwaliteiten overtuigd geweest en ben blij dat hij dat nu waarmaakt.”

Morgen mag Oska JDV terugkeren naar Ermelo voor de presentatie van de premiehengsten. Van de 28 aangewezen hengsten vandaag kreeg hij als enige hiervoor een uitnodiging.