Bustique-nakomelingen winnaar en kampioen

7 november 2022

Het was opnieuw een weekend waarin verschillende Bustique-nakomelingen sterk voor de dag zijn gekomen. Zo sprong Bonita van het Keizershof Z onder Ali Ramsay naar de titel op het Canadese kampioenschap in Toronto en zegevierde Mel Thijssen op Jumping Indoor Maastricht met de Bustique-dochter Florida Balia NL.

Het over twee dagen verreden Canadese kampioenschap werd georganiseerd tijdens de Royal Horse Show CSI5* in Toronto – Ontario. Voor het eerst kon Ali Ramsay naar voren treden als kampioen, nadat ze op vrijdag een vliegende start had gemaakt door gelijk te winnen met de door Leon Otten gefokte Bustique-nakomeling Bonita van het Keizershof Z. Op zaterdag bleef het duo opnieuw foutloos in het eerste onderdeel, en in het tweede onderdeel kon ze zich uiteindelijk twee springfouten veroorloven om te winnen. Met één foutje werd het een royale overwinning.

In eigen land zorgde Mel Thijssen voor een prachtige thuiszege in het 1.50m op CSI3* Jumping Indoor Maastricht. Met de door Maartje Lanooy en Dinand Noeverman gefokte Florida Balia NL (v.Bustique). In de hoofdrubriek op zaterdag lieten zij alle concurrentie achter zich en finishten bijna twee seconden eerder dan de nummer twee.