Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Donkerbruin
Geboortedatum 2001
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 1.500,-

USTINOV - Informatie

Ustinov, van kampioenshengst naar springpaardenleverancier

In 2004 werd de fabelachtige Ustinov verkozen tot kampioen op de KWPN Hengstenkeuring. Bij het vrij springen gaf hij blijk van zijn extreme springkwaliteiten, atletische vermogen en extra sprongafloop. Eigenschappen waarmee zijn nakomelingen ook veelal gezegend zijn. Onder Caroline Müller etaleerde de zeer voorzichtige Libero H-zoon zijn kwaliteiten vervolgens in de sport tot op internationaal 1.50m-niveau en ook als vererver heeft Ustinov een goede naam opgebouwd. In 2015 bracht hem dat het keurpredicaat bij het KWPN.

Op 1.50/1.60m-niveau springen meerdere Ustinov-nakomelingen zich in de kijker, zoals Ridley (Daniel Coyle), Grupo Prom Barola (Jose Alfredo Hernandez Ortega), Daylight HDH (Bianca Schoenmakers), Dustin (Fredrik Spetz), Penelope Cruz (Brian Cournane), Ekimov (Anouk de Ruijter) en Ewinita (Lennard de Boer). Een opvallend percentage nakomelingen van Ustinov presteert op 1.30m-niveau of hoger, en daarmee is hij een zekere factor in de fokkerij.

Ustinov is genetisch interessant als zoon van de legendarische Wereldbekerwinnaar Libero H (Jos Lansink), gefokt uit de UTV-reservekampioene Haifa. Zij bracht ook de KWPN-goedgekeurde hengst Nijinski, die als hunter in Amerika goede prestaties heeft geleverd. Uit een volle zus van Ustinov is het zeer verdienstelijk presterende Grand Prix-springpaard Sterrehof’s Calimero van Marc Houtzager gefokt.

Voor meer informatie over het sperma van Ustinov graag contact opnemen met De Wiemselbach www.hanshorn.nl.

 

Stamboom

LIBERO H
LANDGRAF I
LADYKILLER XX
WARTHBURG
OKTAVE
RONALD
GELONIKA
HAIFA
NIMMERDOR
FARN
RAMONAA
SILJA
MARCO POLO
WILLY

Offspring