Stamboek BWP (Belgium Warmblood)
Kleur Schimmel
Geboortedatum 1997
Schofthoogte 1.66m
Dekgeld € 1.250,-

ULTIMO VAN TER MOUDE - Informatie

Ultimo van ter Moude, bewezen en onvolprezen

De spijkerharde Grand Prix-hengst Ultimo van ter Moude bewijst dat goede fokkerij niet tijdsgebonden is. Hij presteerde met Todd Minikus zelf succesvol op het hoogste niveau, en overwon de Grand Prix-rubrieken met zijn fantastische vermogen, techniek en winnaarsmentaliteit. Net als in de sport heeft hij ook in de fokkerij niet alle kansen gekregen die hij verdiende. Uit een beperkt aantal nakomelingen heeft Ultimo al een stel zeer opvallend presterende paarden voortgebracht, en een behoorlijk percentage presteert in de internationale sport. Eén van zijn bekendste nakomelingen is Quartz Rouge, die met Jerôme Hurel deelnam aan het EK 2015 in Aken. Ook succesvolle nakomelingen als Rouge Pierreville (Edwin Smits), Ramona de Flobecq (André Thieme), Jameelaty (Jean Francois Rondoux) en Rouge de Ravel (Guy Williams) worden uitgebracht op het hoogste niveau.

Ultimo van ter Moude is één van de laatste levende zonen van de legendarische vererver Capitol I. Deze stempelhengst kan zonder twijfel worden gerekend tot één van de meest invloedrijke hengsten van de springpaardenfokkerij. Hij gaf meer dan 40 goedgekeurde zonen waaronder waardevolle fokhengsten als Carthago, Cento, Cassini, Clinton, Carolus II en Indoctro. Van moederszijde voert hij het bloed van Major de la Cour, de BWP ambassadeur die al meer dan 30 Grand Prix-paarden bracht waaronder Franke Sloothaaks Olympische teamgoud-winnaar Joli Coeur.

Ultimo is goedgekeurd voor Selle Francais en heeft bij het BWP de status elitehengst verdiend. Zijn nakomelingen hebben veel bloed, atletisch vermogen en springkwaliteit.

Stamboom

CAPITOL I
CAPITANO
CORPORAL
RETINA
FOLIA
MAXIMUS
VASE
NURIELLE VAN TER MOUDE
MAJOR DE LA COUR
GRAND VENEUR
UNE DE LA COUR
PLEIADE DE REVEL
JALISCO B
ETOILE ROUGE

Videos

Offspring