Stamboek Zangersheide
Kleur Bruin
Geboortedatum 2016
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 800,-

QUANTICO - Informatie

Quantico, atletische veredelaar van Holsteiner komaf

Op de voorjaarskeuring van Zangersheide etaleerde de driejarige Quantico zijn kwaliteiten en verdiende hij het dekbrevet. Niet alleen zijn springmanieren staan buiten kijf, ook met zijn zeer correcte model en goede afkomst maakt Quantico indruk.

Als veulen is de aansprekende Quantico door Paul Hendrix ontdekt in Holstein en hij is één van de eerste gekeurde zonen van de interessante hengst Quiran. Onder Ebba Johansson timmert deze Quirado-zoon internationaal aan de weg op 1.40/1.50m-niveau, nadat hij eerder al hoge ogen gooide in de jonge paardenrubrieken in Duitsland. Quantico’s moeder Celin is een negenjarige merrie en haar oudste nakomeling Cassin 8 (v.Cassilano) is een grote belofte die al goed scoorde in de aanlegtest. Het betreft hier de Holsteiner stam 1916 en daarmee is Quantico verwant aan internationale succespaarden als Curtis (Piet Raijmakers), Contour (Stanny van Paesschen), Chika’s Way (Janne-Friederike Meyer) en de topvererver Clearway. Zijn grootmoeder Stella XIII is een halfzus van de internationale 1.40m-winnaar Quinar Boy (v.Quinar) van Katja van Ginkel en uit deze directe lijn komt ook het internationale 1.45m-springpaard Winne of Naster (v.Karioka del Follee) van Mandy Grootegoed.

Met Quantico heeft Stal Hendrix een hengst in huis gehaald die niet alleen vanwege zijn springkwaliteiten kan bijdragen aan de fokkerij, maar ook als veredelaar ingezet kan worden. Met zijn bloedopdruk, vernieuwende pedigree en atletische voorkomen wacht hem behalve voor de sport ook voor de fokkerij een grote toekomst.

Stamboom

Quiran
Quirado
Quidam de Revel
Nessaya
Pandora VII
Coriano
Hilona
Celin
Cosido
Cosimo
Kantate II
Stella XIII
Cassone
Nadja V

Videos