Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2019
Schofthoogte 1.71m
Dekgeld € 800,-

OCALA Z.G. - Informatie

Ocala Z.G., uitblinker met eersteklas prestatiegenen

Met de in 2019 geboren Ocala Z.G. heeft Stal Hendrix naast de sterk verervende Cape Coral RBF Z een tweede kwaliteitsvolle zoon van Cornet Obolensky in huis gehaald. In het voorjaar van 2022 nam deze genetisch interessante hengst met succes deel aan het verrichtingsonderzoek van het KWPN, waarna hij met 80 punten is ingeschreven.

Zijn springtalenten heeft Ocala Z.G. beslist niet van een vreemde. Hij is het resultaat van de combinatie van grootheden Cornet Obolensky en Diamant de Semilly, die beide al jarenlang hoog op de WBFSH sirerankings prijken. In combinatie met Zinedine B leverde zijn moeder Elanoir Z.G. al de opvallend presterende Jive Z.G., één van de toekomsttalenten van Michel Hendrix. Deze merrie werd als vijfjarige voor €220.000 verkocht in de Dutch Sport Horse Sales en presteert reeds op internationaal 1.40m-niveau. Elanoir Z.G. bracht daarnaast ook het internationale 1.40m-paard Intouchable Z.G. (v.Modesto) en is zelf een halfzus van het internationale 1.60m-springpaard Fer ZG (v.Nabab de Rêve) van Paolo Adorno evenals de 1.40/1.45m-geklasseerde Infinety ZG (v.I’m Special de Muze) en Cadiz ZG (v.Vancouver). De moederlijn vervolgt met de internationaal 1.45m-geklasseerde Libero H-dochter Presley.

In het verrichtingsonderzoek heeft de hengst een goede indruk gemaakt met zijn ongecompliceerde karakter, goede rijdbaarheid en sterke galop. Bij het springen vallen zijn goede techniek, vermogen en overzicht positief op. Voor zijn rijdbaarheid ontving Ocala Z.G. een 9 naast 8’en voor de galop, techniek, vermogen, instelling en aanleg als springpaard.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

CORNET OBOLENSKY
CLINTON
CORRADO I
URTE
RABANNA VAN COSTERVELD
HEARTBREAKER
HOLIVEA VAN COSTERVELD
ELANOIR Z.G.
DIAMANT DE SEMILLY
LE TOT DE SEMILLY
VENISE DES CRESLES
WODKA LIME Z.G.
CANTOS
PRESLEY

Results

Offspring